Sposób przygotowania

Najpierw dodatek do kotleta. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki obrać lub ściągnąć kciukiem skórkę pod bieżącą wodą. Pieczarki pokroić w miarę drobne kawałki. Podsmażyć najpierw pieczarki na masełku z dodatkiem soli i pieprzu, a jak zacznie się smażyć po wyparowaniu wody dodać cebulkę. Smażyć jeszcze chwilkę i odstawić do wystygnięcia. Mięsko przełożyć do głębokiego naczynia, dodać jajko, bułkę tartą i przygotowane wcześniej pieczarki oraz przyprawy (sól, pieprz i czosnek granulowany) - wymieszać rękami i porcjować. Ręce opłukać i formować mokrymi. Po uformowaniu można mięso panierować w bułce tartej lub mące. Smażymy na w miarę dużej ilości oleju, aby unikną niedosmażenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !