Sposób przygotowania

Cukier puder zmiksować z margaryną na gładką masę, dodać jajko, mleko, wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. połączyć wszystkie składniki na gładką masę. napełniać formę wkładając do każdego papilotka 1 łyżkę masy, łyżeczkę dżemu i masę, do 2/3 wysokości papilotka. piec w temp. 180 stopni ok 20 minut, aż będą miały złoty kolor. Upieczone dekorować lukrem (ubić pianę z białka na sztywno, dodawać powoli cukier puder) można dodać odrobinę soku z cytryny, dekorować wiórkami, posypka, płatkami migdałowymi lub czekoladowymi serduszkami

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    apetycznie i miłośnie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    zawsze robilam muffinki z gotowej mieazanki dr oetkera. Ale z tym przepisem a pewno sprobuje zrobic wlasne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    super apetyczne i jakie kolory :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !