Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 pojedyncze sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
tarty chrzan 2 łyżeczki
szpinak kilka listków
jajko 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z jajkiem

Kroki postępowania

1
Mięso naciąć wzdłuż tak, żeby utworzyć kieszonki. Oprószyć je solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Kieszonki z jajkiem foto
2
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupek.
Krok 2 - Kieszonki z jajkiem foto
3
Mięso posmarować w środku chrzanem. W każdej kieszonce ułożyć po kilka listków szpinaku i jednym jajku. Zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 3 - Kieszonki z jajkiem foto
4
Mięso z jajkiem kłaść na rozgrzany olej, posypać z obu stron przyprawą do kurczaka.
Krok 4 - Kieszonki z jajkiem foto
5
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 5 - Kieszonki z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 22.12.2014 14:27
Bardzo apetyczna propozycja :)
Sroczka 31.12.2013 23:18
Ależ te roladki pysznie wyglądają.
Weronika_eM 17.07.2012 22:02
z chęcią zjem
pacpaw 13.06.2012 20:18
fajne. Podobnie robię szkockie jajka ale smażę mięso w panierce i jest to mielona wieprzowina. Wersję drobiową też muszę wypróbować
Dorota76 12.02.2012 14:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak