Sposób przygotowania

ryż ugotować na mleku z dodatkiem 4 łyżek cukru gotować aż mleko się wchłonie przestudzić,wymieszać go z 3 żółtkami i ubitą pianą z białek dodać mąkę wyrobić z powstałego ciasta formować knedliki i do środka każdego wkładać oczyszczone i umyte owoce tak aby powstała kulka,w miseczce rozkłócić jajko w drugą wsypać tartą bułkę i panierować najpierw w jajku potem w bułce i smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takim knedlom nie można się oprzeć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !