Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Rabarbar umyć, obciąć końce, obrać z włókien i pokroić w kostkę. Truskawki opłukać, osączyć, usunąć szypułki. Rabarbar posypać cukrem i cukrem waniliowym, podlać 200 ml wody, dodać skórkę z cytryny. Gotować przez 5 minut. Po 2 minutach dodać truskawki. Pod koniec gotowania dodać rozpuszczoną żelatynę. Deser przełożyć do jednej dużej lub kilku małych salaterek i wstawić do lodówki, by zastygł. Przed podaniem deser polać śmietaną, posypać płatkami migdałowymi i udekorować melisą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokoszka

    ciekawe czy dobre
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !