Sposób przygotowania

Z mąki , jajka i szczawiu wyrabiamy ciasto tak jak na zwykłe pierogi .
Ser mieszamy ze śmietaną , doprawiamy pieprzem.
Gotowe ciasto wałkujemy na stolnicy na 2 mm placki .
Wykrawamy kwadraty i nakładamy łyżeczkę farszu. Zlepiamy.
Gotujemy 5 minut w osolonym wrzątku od momentu wypłynięcia na powierzchnie.
Podajemy ze śmietaną .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale pomysł! muszę przetestować ten przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ciekawe
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ze szczawiem nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    Szczawiowe pierogi. Rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robiłam z szpinakiem,ale nie próbowałam z szczawiem,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super pomysł ze szczawiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne ze szczawiem jeszcze nie robiliśmy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !