Sposób przygotowania

Jaja oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka przełożyć delikatnie do utartych żółtek i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie pomieszać łyżką, nie ubijać.

Wylać na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą, pół masy biszkoptowej. Piec 0k. 20-25 min w 200 stopniach c. Śmietanę ubić dodać cukier puder. Przełożyć nią każdą warstwę biszkoptu. Kiwi pokroić i wyłożyć między każdą warstwę śmietany.

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    tyle że świeże kiwi w połączeniu z nabiałem gorzknieje więc takie ciasto będzie dobre do zjedzenia od razu a potem niekoniecznie.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ladnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ale wygląda ładnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pięknie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ladnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !