Sposób przygotowania

Biszkopty układamy na spodzie formy, po czym czynność powtarzamy, tylko biszkopty układamy brzuszkami w dół i wkładamy pomiędzy wcześniejsze biszkopciki. Jedną galaretkę rozrabiamy i gęstniejącą wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki. Śmietanę ubijamy z żelatyną na sztywno i nakładamy na zgęstniałą już galaretkę. Jagody myjemy, osuszamy i nakładamy na śmietanę. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki. W tym czasie rozrabiamy drugą galaretkę i czekamy, aż lekko stężeje. Gotową polewamy ciasto i ponownie umieszczamy w lodówce na ok 12 godzin. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie i smaczne ciasto, idealne na upały.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Uwielbiam takie lekkie i szybkie w wykonaniu ciasta, super :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    Lubię takie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !