Sposób przygotowania

Mięso zeskrobać wymieszać z żółtkiem, małą posiekaną cebulą, oliwa i musztarda, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Z masy uformować 4 befsztyki i podać na listkach sałaty. Masą tą można także smarować kanapki. Do masy na befsztyki można jeszcze dodać sardynkę lub łyżkę kaparów.
Można też przygotować masę tylko ze skrobanego lub mielonego mięsa, uformować z niej befsztyki i podać na talerzykach. W każdym befsztyku robi się wgłębienie w którym umieszcza się surowe żółtko. Befsztyk okłada się dookoła porcjami dodatków, jak posiekana cebula, sardynka lub łyżka kaparów. Oddzielnie podaje się oliwę, sól, pieprz i paprykę. Każdy sam przyrządza befsztyk według smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaka część tuszy wołowej konkretnie?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !