Sposób przygotowania

Ubijamy do białości żółtka z cukrem, wodą.Dodajemy obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sitko.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej pergaminem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok.25 minut.Studzimy.Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Schładzamy i przedkładamy na biszkoptowy blat.Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w kostkę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie podanej ilości wody.Gdy zacznie tężeć, wylewamy na ciasto i obkładamy pokrojonymi brzoskwiniami.Schładzamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    moje smaki, wygląda pysznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !