Sposób przygotowania

Mięso opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, pociąć na plastry o grubości około 2 cm i delikatnie rozbić plastry mięsa. Następnie przełożyć mięso na półmisek i natrzeć je solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego i włożyć do lodówki na około 30 minut do godziny. Boczek - około 10 dkg pokroić w paski, pozostałe 10 dkg boczku pokroić w kostkę, ogórki kiszone również pokroić w paski, obraną cebulę pokroić w grube paski, obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Wyjąć mięso, na każdy płat mięsa nakładać paseczki boczku, obórka, cebulę, czosnek i ciasno zwijać roladki w rulon, spinać specjalnymi metalowymi spinkami do roladek. Poukładać roladki na patelni nagrzanej z olejem i podsmażyć na złoto roladki, następnie przełożyć je do rondla, podlać wodą i dodać resztę boczku- 10 dkg pokrojonego w kostkę i dusić pod przykryciem do miękkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !