Sposób przygotowania

Mięso cielęce opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i przepuścić przez maszynkę o drobnych otworach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i na maśle zeszklić, ostudzić, dodać do mięsa, wbić jajko, bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do składników, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól, pieprz. Wymieszać i wyrobić składniki, formować kulki, wkładać do rondelka z olejem i obsmażyć delikatnie, dodać wodę i dusić pod przykryciem. Na koniec do kubeczka wsypać mąkę, wlać powstały sos z duszenia, rozprowadzić mąkę i wlać do pulpetów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !