Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności całe jajka wraz z cukrem zmiksować, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i w dalszym ciągu miksować. Na koniec dodać olej i olejek migdałowy w dalszym ciągu mieszać. Następnie do ciasta dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. W dalszej kolejności zmielić ser biały, dodać do niego żółtko, cukier waniliowy i śmietanę. Wymieszać dokładnie składniki i formować kulki z sera i wkładać je do ciasta. Wiórki kokosowe wraz z masłem zeszklić na patelni. Wiórki wyłożyć na wierzch ciasta. Piec ciasto w piekarniku około 50 minut w temperaturze około 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    uu bardzo fajne ciasto =) super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !