Sposób przygotowania

Zrobiłam kiedyś takie kluski, gdy się bardzo spieszyłam i woda zagotowała się a jaj jeszcze nie miałam uformowanych klusek . Polecam zapracowanym :)
Ziemniaki ugotowałam, odcedziłam i rozgniotłam ugniataczką do ziemniaków. Gdy nieco przestygły dodałam maki ziemniaczanej w ilości mniej więcej 1/4 objętości ziemniaków, wbiłam jajko i wyrobiłam masę. Przełożyłam ciasto na natłuszczona deskę i nad garnkiem z gotującą się, osoloną wodą odcinałam nozem niewielkie kluseczki. Gotowałam ok. 3-5 min od zagotowania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam kluski śląskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !