Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Następnie białka jajek należy ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania należy dodać cukier. W dalszym ciągu należy ubijać ciasto na biszkopt. Mąki wymieszać ze sobą, przesiać je i dodać do ciasta, następnie dodać proszek do pieczenia, nie należy miksować na tym etapie ciasta, należy zamieszać je drewnianą łyżką. Następnie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć ciasto do blaszki. Biszkopt piec w temperaturze około 180 stopni C przez około 40 minut. Następnie wystudzić biszkopt i przekroić go na dwie równe części. Przygotować masę serową: W tym celu rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącego mleka, studzimy. Ser twaróg mielimy w maszynce na drobnych otworach. Następnie masło ucieramy z dodatkiem cukru i dodajemy żółtka, do zawartości dodajemy zmielony twaróg na sam koniec dodajemy do zawartości i całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Masę serową wykładamy na jeden z przekrojonych biszkoptów. Przykrywamy drugim biszkoptem. Można ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą białą lub ciemną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !