Sposób przygotowania

Nadzienie:
40 dag malin,
2 łyżki cukru pudru,
250 g serka mascarpone,
1 żółtko,
tabliczka białej czekolady,
1 jajko

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Odstawić na 15 min do wyrośnięcia. Do mąki dodać cukier, jajka, jogurt, sól oraz zaczyn z drożdży. Na koniec dodać stopioną zimną margarynę. Wyrobić. Przykryć i odstawić na godz. Po godzinie ciasto ponownie wyrobić, uformować bułeczki (ok. 12 szt.), ułożyć na natłuszczonej i wysypanej cienko mąką blasze. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godz. Następnie przy pomocy szklanki zrobić w każdej bułeczce wgłębienie, prawie aż do samej blachy.

Serek utrzeć z żółtkiem oraz ze stopioną zimną czekoladą. Masą napełniać bułeczki. Na masę nakładać po łyżeczce rozgniecionych malin. Posypać cukrem pudrem. Bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Przepis bardzo na czasie, a Twoje bułeczki bardzo apetyczne.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    coś fajnego ,coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    piękne bułeczki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    idealne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale one wspaniałe
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię drożdżowe ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Jeśli są tak pyszne jak wyglądają to ... :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !