Sposób przygotowania

Stopić masło, wymieszać z utartym piernikiem, lekko podsmażyć, dodać miód i karmel rozprowadzony wywarem z warzyw. Zagotować i chwilę gotować na wolnym ogniu. Gotowy sos przyprawić do smaku solą, octem i cukrem. Rodzynki przebrać, umyć, osączyć. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać i pokrajać w piórka. Przyprawiony sos wymieszać z rodzynkami i migdałami. Szary sos podaje się najlepiej do ryb i fasolki gotowanej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy nawet
  • 3
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    ciekawy przepis;) muszę spróbować
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis na smaczny sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawa jestem jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe składniki..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !