Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę, drożdże, cukier oraz szczyptę soli mieszamy bardzo dokładnie razem. Do tego dodajemy również rozpuszczone masło, mleko oraz wbijamy jajka. Całość bardzo dobrze mieszamy ze sobą i ugniatamy na ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Ciasto odkładamy do miejsca o pokojowej temperaturze, żeby wyrosło. 150 g masła, 120 g cukry, oraz cynamon mieszamy ze sobą. Kiedy ciasto wyrośnie to rozdzielamy je na dwie części. Do foremek wkładamy na dno ciasto, a następnie zrobione nadzienie i ponownie ciasto. Tak robimy z każdą bułeczką. Bułeczki smarujemy z wierzchu jajkiem i posypujemy cukrem kryształkami. Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, aż wyrosną i zarumienią się.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !