Sposób przygotowania

Plasterki gotowanej szynki kroimy w kostkę, cebulkę ze szczypiorkiem w krążki, szczypiorek zostawimy do posypania jajecznicy. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, wsypujemy szynkę i cebulkę, lekko dusimy aż cebula straci swoją surowość. Wbijamy 5 jajek, które wcześniej wbiliśmy do miseczki, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Mieszamy i trzymamy tak długo na patelni, aż jajka uzyskają oczekiwaną przez nas konsystencję. Jajecznicę wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem, możemy jeszcze doprawić pieprzem, podajemy z grzankami przygotowanymi w tosterze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak już wspominałem dawno jajeczek nie jadłem w takiej postaci. Ale się poprawię :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !