Sposób przygotowania

Ciepłe mleko, wymieszać z drożdżami i łyżką cukru, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na jakąś 1 godzinę. Rodzynki zalać rumem i odstawić także. Jak wyrośnie, dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto, w razie potrzeby dodać odrobinę mąki. Rodzynki obtaczać w mące, dodać do ciasta. Wyrobione ciasto odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Wysmarować formę margaryna, włożyć ciasto do formy kominkowej i wygładzić na górze. Wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec do 1 godziny czasu. Potem wystudzone ciasto wyjąć z formy, zrobić lukier (przepis wedle uznania), ja zabarwiłam lukier na różowo barwnikiem spożywczym i posypałam wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    Aż ślinka cieknie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale baba smakowita....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super babeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm..super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    fajna babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !