Sposób przygotowania

Mleko, cukier i masło podgrzewać, aż cukier i masło się rozpuszczą. Do ostudzonej masy wbić jajka i lekko ubić. Dodać rozkruszone drożdże i wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i wyrobić przez ok 15 minut. formę wysmarować olejem. Piekarnik nagrzać do 180o i przygotować kruszonkę: na małym ogniu na patelni roztopić masło, dodać cukier, a po chwili mąkę. Następnie odstawić z ognia, wymieszać drewnianą łyżka i ostudzić. Wyrośnięte ciasto włożyć do formy. ułożyć pokrojone owoce, a następnie posypać kruszonką. Piec ok 40 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudne ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    aż zatęskniłam za latem ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam takie ciasta z owocami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale ładnie wyrosło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !