Sposób przygotowania

Mango myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Rodzynki sparzamy wrzątkiem. Mango, cebulę, jabłka wrzucamy do garnka, dodajemy połowę cukru i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, często mieszając. Następnie dodajemy resztę cukru, rodzynki i gotujemy bez przykrycia, aż utworzy się syrop. Przyprawiamy ziołami, sola, pieprzem, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka chwil. Gorący sos przelewamy do słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem do wystygnięcia. Można je przechowywać w lodówce

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcin36

    coś nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piekarz29

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !