Sposób przygotowania

Wykonanie:
Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.
Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.
Ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Kapustę myjemy, kroimy.
Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.

Układamy w misce w następujący sposób:
mięso
kukurydza wymieszana z fasolą
ogórki kiszone
majonez z jogurtem
jajka
sól
majonez z jogurtem
pieczarki
majonez z jogurtem
kapusta pekińska


Życzę smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    robi wrażenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonowie

    taką sałatkę robi często moja przyjaciółka i znika w kilka minut:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !