Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinkach obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę. Polać wywarem z warzyw lub bulionem przyprawionym mocno octem z dodatkiem do smaku soli, pieprz i odrobiny cukru Pozostawić w spokoju przez około 15 minut, potem dodać cienko pokrojoną cebule i 2 łyżki oliwy. Sałatkę można przybrać nacią z pietruszki, koprem drobno pokrojonym szczypiorkiem, plasterkami pomidorów lub rzodkiewki. Ugotowaną białą fasolą, plasterkami lub ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo, paskami zielonych lub czerwonych strąków papryki plasterkami korniszonów lub ćwikły , plasterkami szynki filetami śledzia

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !