Sposób przygotowania

Każdego pomidora naciąć (na jego skórce zrobić krzyżyk, aby łatwiej się go obierało ze skórki) i sparzyć wrzątkiem, po czym obrać je ze skórki i podzielić na cząstki. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić i dodać do pomidorów. Dodać przyprawy, ocet, oliwę i drobno pokrojonego ogórka. Całość wymieszać i podgrzewać około 1,5 godziny aż sos ładnie zgęstnieje. Mieszać od czasu do czasu. Gotowy sos zmiksować na jednolitą masę i przetrzeć przez sito. Przekładać do słoików i pasteryzować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Atomówka

    Ciekawy przepis, wyprobuje na pewno;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    takiego jeszcze nie robiłam, spróbuję! dzięki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zawsze kupuję, jeszcze nie robiłam..
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie sosy
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    chyba takiego nnie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !