Sposób przygotowania

Jajko ugotować na twardo. Paprykę pokroić w kostkę. Selera, pora i dymkę pokroić w cieniutkie plasterki. Zagotować w garnku wodę, wrzucić groszek, gotować 5 minut, dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów, gotować 2 minuty. Odcedzić, ostudzić. Jajko posiekać, wymieszać z warzywami i majonezem. Kawałki tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, połączyć z sałatką, lekko wymieszać. Pomidory podzielić na połówki, wydrążyć miąższ, posiekać go, dodać do sałatki. Sałatką napełniać połówki pomidorów, ozdobić łodygami selera naciowego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !