Sposób przygotowania

Przepis na ciasto w mojej księdze, zapraszam, tam jest zdjęcie, a treść pzrepisu zamieściłem także tu :
60 dag mąka,
2 łyżki ciepła woda,
1 łyżeczka Sól,
2 łyżeczki olej,
4 dag- drozdze


Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, które potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy pamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.

Farsz:
Oliwki pzrekrajamy na pół.
Jajko kroimy w zdłuż, czy w plasterki jak kto woli, oczywiscie jajko ugotowane na twardo
Papryke kroimy w kostkę.
Cebulke podsmażamy w woku z olejem i pokrojoną w kostkę wędliną i pokrojona w drobniutką kostke papryczką chilli, ktora doda pizzy dużej pikantności ( ja uwielbiam ostrość)- dodajemy zioła, i inne przyprawy typu papryka, pieprz itp. wedle uznania smakowego.
Wszytsko kolejno wykladamy na ciasto wysmarowane ketchupem. Na wirzch posypujemy ser żółty starty na tarce.
Jest swietna dla smakoszy ostrości, ponieważ papryczki są naprawde ostre.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    super wygląda ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    rewelka ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo zpetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    smaczna pizza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    Wygląda na bardzo smaczną.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !