Sposób przygotowania

Gotujemy buraki na miękko. Ostudzamy je i tarkujemy. Na oddzielnym garnku gotujemy bulion z kości i z marchwią. Do smaku dodajemy tylko sól. Kiedy zagotuje się bulion: Odzielamy kawałki mięsa od kości i wrzucamy do wywaru, Dodajemy ziemniaki i do chwili ugotowania ziemniaków dalej gotujemy. Następnie dodajemy potarkowane buraki, śmietanę(uwaga,żeby się nie zważyła), kwasek cytrynowy. Smacznego! DO zupy burakowej nie dodaje się kostek rosołowych ani przypraw typu liść laurowy bo wtedy robi się smakiem podobna do barszczu czerwonego a babcia zawsze mnie uczyła,że to jest różnica.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amanda

    pycha musi być bardzo smaczmna !!....:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !