Sposób przygotowania

Najpierw robimy biszkopt: Ubijamy białka na sztywną masę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem i wsypujemy do masy delikatnie mieszając. Masę wylewamy na tortownicę wysmarowaną KASIĄ. Pieczemy ok 20 min w temp. 180 st. Galaretkę czerwoną przyrządzić w 1 szklance wody, odstawić do lekkiego stężenia. Połowę mleka nieskondensowanego przelać do wysokiej miski i ubić, dodać zimną tężejącą galaretkę i wymieszać. Przelać na biszkopt. Wstawić do lodówki na pół godziny. W szklance wody ugotować galaretkę niebieską, odłożyć do lekkiego stężenia i wylać na ciasto wyrównać i posypać prażonym ryżem. Wstawić do lodówki na ok pół godz. Galaretkę czerwoną przyrządzić w szklance wody, jak zacznie lekko tężeć wylać na ryż. Serki homogenizowane ubić i zmieszać z lekko tężejącą galaretką. Wylać na galaretkę czerwoną. Galaretkę czerwoną przyrządzić w szklance wody, odstawić do letniego stężenia. Ubić drugą połowę leka nieskondensowanego, wlać tężejącą galaretkę, wymieszać, wsypać ryż i wylać na masę z serków i wstawić do lodówki na ok pół godz. Galaretkę niebieską rozpuścić w szklance wody, odstawić do lekkiego stężenia. Lekko tężejącą , wylać na placek, wstawić do lodówki na ok pół godz. Polewę czekoladową przyrządzić jak na opakowaniu i wylać na placek. Dobrze schłodzić i udekorować wg uznania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !