Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Z drożdży ,ciepłego mleka, 2 łyżek mąki i cukru robimy zaczyn ,który odstawiamy na 10 minut by podwoił swą objętość.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    zawsze kupuje je gotowe, ale teraz zrobię sama za pomocą tego przepisu. Swietny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    u mnie wałkowało się ciasto i wykrawało szklanką koła , ale ten myk z odrywaniem ciasta i formowaniem kuli dla mnie rewelacja :) a nacięcie na marmoladę , czemu ja na to nie wpadłam ?? Dziękuję bardzo :) :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Do jednej chciałam od razu wsadzić marmolade ale za dużo klejenia rąk do ciasta, wolałam zrobić bez marmolady i pózniej ją wsadzic do środka ,wygodniej i czystrza praca
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepyszne jedzonko serwujesz Iza:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przez żołądek do seca
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    serca
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    bardzo je lubię u mnie nazywają się parowce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    bardzo je lubię u mnie nazywają się parowce
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne ,też takie robiłam,ale jakoś ostatnio o nich zapomniałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale ciasto pięknie wyrosło!
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    muszę zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wyglądają bardzo smacznie. Dawno nie jadłam takich klusek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, jak dawno już nie jadłam:)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pychotka!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !