Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na kruszonkę (mąkę, pszenną, kukurydzianą, masło, cukier brązowy, waniliowy i cynamon)mieszamy w misce aż do roztarcia masła. kruszonka powinna mieć konsystencję mokrego piasku, wkładamy na chwilę do lodóeki

mleko podgrzewamy z masłem, miodem i cukrem, do letniego mleka dodajemy drożdże i zostawiamy do wyrośnięcia, następnie dodajemy jajko, drożdże i wyrabiamy, ponownie zostawiamy do wyrośnięcia

formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości, posypujemy płatkami migdałowymi, układamy sp kawałku gruszki i posypujemy kruszonką, pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !