Sposób przygotowania

Orzeszki muszą być typu 'light' bez soli i oleju. Z 250 gram orzeszków wychodzi pełny słoiczek po musztardzie 200gram. Orzeszki zmieliłam dokładnie na gładką masę z 2 łyżkami oliwy. Zajęło mi to 5 minut. Na końcu dodałam szczyptę soli, łyżkę miodu i łyżeczkę soku z cytryny dla ożywieniu smaku. Konsystencja i smak jest lepszy niż kupnego masła orzechowego. Polecam. (dobry 'food processor' jest niezbędny)



Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszności =)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale wspaniałe , no i domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    super wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Nie ma to jak domowa wersja, uwielbiam masło orzechowe. a jak jeszcze samemu nałupać orzeszków to wychodzi super tanio :) Jak długo można je przechowywać ?
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    hm, szczerze mówiąc nie wiem.. w lodówce pewnie długo.. u mnie szybko znika ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jestem pod wrażeniem,: świetny przepis, a domowe najlepsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Świetny przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    .świetny przepis:)))))))))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowe najlepsze
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    jutro kupuje orzeszki i robię :D azz mi ślinka leci yhhh
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    aż sama zrobię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uciecha dla dzieci
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow!! ale super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kolejny świetny przepis z typu "zrób to sam", chętnie wypróbuję.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić swoje domowe masełko orzechowe... choć przyznam się szczerze ,że idę na łatwiznę i je kupuję .:(
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny przepis,warty wypróbowania.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    domowe najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    masło orzechowe hm musi być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    takie domowe jest najlepsze świetny pomysł na przyrządzenie czegoś zdrowego swym pociechom :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Muszę wypróbować :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    domowe najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !