Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka bardzo dokładnie myjemy, a następnie nacieramy dokładnie z każdej strony pieprzem oraz solą. Piersi z kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron. Gruszki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, a później kroimy w kostkę o średniej wielkości. Pokrojoną gruszkę podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Z cytryny wyciskamy sok. Sok wyciśnięty z cytryny łączymy z winem oraz mąką pszenną. Te wymieszane składniki dodajemy do podsmażanej gruszki. Po chwili dodajemy do gruszek jeszcze pół kostki bulionowej. Wszystko razem gotujemy, a na koniec jeszcze doprawiamy pieprzem oraz solą do smaku według własnego uznania. Usmażone piersi z kurczaka polewamy zrobionym sosem gruszkowym .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !