Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy umyte mięso z kurczaka, obrana i pokrojoną włoszczyznę, przyprawy, solimy do smaku. Cebule przekrawamy na pół i opiekamy na d palnikiem, wkładamy również. Ząbki czosnku zgniatamy tępą końcówką noża i wrzucamy do rosołu. Gotujemy na średnim ogniu, po zagotowaniu zmniejszamy płomień i gotujemy powoli około 2 godziny. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z makaronem nitki lub domowym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smaczny rosołek
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smaczny rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    moja ulubiona zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taki rosołek,to na dzisiejszy ziąb by się przydał.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie rosół się już gotuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !