Sposób przygotowania

kapustę drobno poszatkować ,marchew zetrzeć na tarce,pieruszkę posiekać,wymieszać z solą.
Nakładać do wyparzonych weków,uciskając ręką,zamknąć,postawić w ciepłym miejscu.Kiedy piana zacznie się wydobywać ze słoja,otworzyć przebić kapustę nożęm w kilku miejscach,i powtórnie zamknąć.Kapusta jest gotowa do spożycia po ok.7-10 dniach.Może być użyta do roznego rodzaju surówek.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie swojskie wyroby sałatkowe
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna do ziemniaczków
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna do ziemniaczków
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetnie wygląda, bardzo smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetnie wygląda, bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !