Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku wraz z dodatkiem cukru. Do miski bądź miksera dodać resztę składników + rozpuszczone w mleku drożdze i wymieszać. Przykryć folią i poczekać godzinę, aż ciasto wyrośnie. Następnie uformować ciasto w formie do pieczenia. Przykryć ręcznikiem i odstawić na około 1 godzinę. W międzyczasie truskawki lekko odmrozić, pokroić na mniejsze kawałki,a śliwki odsączyć i podzielić na mniejsze części. Na ciasto drożdżowe wyłożyć śliwki i truskawki. Posypać kruszonką(wszystkie składniki na kruszonkę umieścić w misce i połączyć ze sobą, aż powstaną małe kawałki). Piec w temperaturze 200 C, aż do zrumienienia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    wyglada wspaniale
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    ja też czasami dzielę ciacho na części i robię z różnymi owocami, zwłaszcza kiedy każdy w domu chce z czymś innym ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !