Sposób przygotowania

Margarynę stopić i przestudzić. Ser skręcić przez maszynkę. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać ją z cukrem i sodą, dodać ser, jajka, alkohol i płynny tłuszcz, zagnieść ciasto i schłodzić. Po około 2 godz ciasto rozwałkować na 1.5 cm i szklanką wyciąć kółka w nich wyciąć mniejsze kółeczka. Rozpuścić smalec i w gorącym smażyć na złoty kolor oponki po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu, przestudzić. Rozpuścić polewę i polać nią zimne oponki, na koniec posypać kolorową posypką.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam oponki!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Przepis bardzo na czasie, a oponki przepysznie wyglądają.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Przepysznie wyglądają!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !