Sposób przygotowania

Umyte mięso wrzucić do zimnej wody i zagotować. W trakcie gotowania na powierzchni wody pojawią się tzw. "szumowiny", które najlepiej zebrać łyżką cedzakową. Po zebraniu dodajemy marchew, pietruszkę, selera, pora, cebulę, kawałek kapusty włoskiej, pieprz, listek laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy na bardzo wolnym ogniu (jeśli się zagotuje może zmętnieć) przez około 1-1,5 godziny. Po około 30 minutach gotowania dodajemy kostkę rosołową, kawałek natki pietruszki i odrobinę soli. W trakcie gotowania można podlewać zimną wodą, powinien być bardziej klarowny dzięki temu. Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry rosół , rozgrzewający w mroźne dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobry rosół jest pyszny i zdrowy, ale na pewno nie taki z kostką rosołową
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja tez lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    uwielbiam taki rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    kocham rosół

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !