Sposób przygotowania

Fileta myjemy i dobrze osuszamy .
Śliwki kroimy na bardzo małe kawałeczki i umieszczamy w soku z pomarańczy , dodajemy przyprawy i taką marynatą nacieramy mięso, ostawiamy na kilka godzin .
Następnie mięso układam na gorącej suchej patelni i z obu stron opiekam by zamknąć pory , po kilku minutach wkładam do nagrzanego piekarnika i zapiekam ok 15 min , po tym czasie mięsko będzie już gotowe;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię drób w marynatach owocowych
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ja też jest to takie troszkę kwaśnie ,dzięki czemu miesko jest kruche ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aredzimska

    A mięso pieczemy w całości czy kroimy?
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Jak upieczemy w całosci to jest soczyste i potem kroimy ostrym nozęm ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Apetycznie przyrządzone mięso. A owoce do drobiu idealnie pasują:)
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    tez tak uważam , zwłaszcza do jasnego mięsa ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    uwielbiam takie połączenia:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne..
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    nie próbowałam na słodko jeszcze;)
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    No to czas spróbować , jasne mięso jest smaczne na słodko , tak samo jak schab ze śliwką
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygląda znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi i wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    nieźle wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !