Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać dobrze odciśniętą, poszatkowaną kapustę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Mięso dokładnie wymieszać z jajkami, cebulą. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić. Z mięsa uformować duży płat, nałożyć farsz, zrolować. Panierować w mące i krótko obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do rondla z gotującą się wodą (do wysokości ok. 6 cm). Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !