Sposób przygotowania

Ser biały bardzo dokładnie mielimy maszynką. Do zmielonego sera białego wbijamy po kolei jajka. Do tego dodajemy również cukier wanilinowy oraz zwykły cukier. Całość ciągle ucieramy. Margarynę stapiamy, a później dajemy do studzenia. Do tego dodajemy również proszek do pieczenia oraz margarynę. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Pół tabliczki czekolad trzemy na tarce o grubych oczkach. Startą na tarce czekoladę dodajemy do masy i również dokładnie łączymy z pozostałymi składnikami. Formę smarujemy tłuszczem lub obkładamy papierem do pieczenia, a następnie wylewamy na to zrobioną masę serową z kawałkami czekolady. sernik z czekoladą pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 45- 50 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !