Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym rosołem i chwilę gotować, aż do zgęstnienia. Zdjąć z ognia. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną, dodać kilka łyżek sosu, połączyć z resztą sosu i wymieszać. Doprawić solą czosnkową, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do drobiu, białego mięsa i gotowanych ryb.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    remprzem

    brzmi smacznie + napewno wzprobuje + moj maz jest smakoszem ryb
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ja również uwielbiam sosy spróbuje napewno
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    sosik już wypróbowany:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    sosik już wypróbowany:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobry sos to podstawa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !