Sposób przygotowania

Wodę na makaron zagotować, osolić i wrzucić go aby doszedł.
Od czasu do czasu pomieszać.
Gdy będzie odpowiedni miękki zalać zimną wodą i odcedzić.

Schab pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem i przeciąć na dwie części.
Na patelni rozgrzać olej.
Włożyć kawałki mięsa i podsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Gdy mięso sie ładnie zarumieni dodać pokrojoną w półplasterki cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki.
Chwilę smażyć a następnie dodać kalafiora podzielonego na różyczki oraz pokrojoną w kostke cukinię i obgotowane kurki.
Wszystko nadal smażyć, gdy warzywa będą na pół miękkie dodać przyprawy, pietruszkę, podlać woda i dusić około 5 minut.
Na koniec sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zagotować.
Schab podawać z makaronem ryżowym lub jak ktoś lubi z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ale apetycznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Dokładnie bardzo apetycznie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze kiedyś wypróbować takie sosoy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !