Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć (jeśli zbyt kwaśna wypłukać) dodać liść laurowy, postawić do gotowania. Grzyby wypłukać, zalać gorącą wodą, odstawić na 10-15 minut. Z częścią wywaru grzybowego dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju, dodać część kapusty razem przesmażyć. Przełożyć z powrotem do garnka. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Pyszna kapusta na wigilijna.
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię taką przez cały rok.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !