Sposób przygotowania

Białak ubijam z cukrami, po chwili dodaję żółtka, na samym końcu przesiewam mąkę, proszek i budynie czekoladowe. Masę przekładam do formy, piekę 30min w 180C. Po wystudzeniu ciasto przekrajam na 2 placki, które ponczuję herbatą z cytryna i sokiem malinowym.

Masło ucieram na puch. Budynie waniliowe przyrządzam z 2,5 szklankami mleka. Nie dodaje juz cukru, gdyż dodana później chałwa odpowiednio dosłodzi krem. Wystudzony budyń dodaje partiami do masła. Na końcu wrzucam chałwę i jeszcze chwilkę miksuję. Przekładam placki, zostawiając sobie trochę masy na wysmarowanie wierzchu. Na końcu ozdabiam ciasto tarta czekoladą.
Ciasto jest bardzo lekkie i smaczne! Jesli krem chałwowo-budyniowy po dodaniu chałwy jest niesłodki, mozna dodać 1 łyżke cukru waniliowego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pięknie wyglada i musi być pyszny :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny przepis :)
  • 1
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    hmm koniecznie musze spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    kusząca porcja ciacha :)
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takie ciacho by mi na pewno posmakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    korzystam z tego samego przpisu, wyborne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    Przepyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !