Sposób przygotowania

Rosół zagotować. Kalarepki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, również pokroić w kostkę. Ziemniaki razem z kalarepką wrzucić do gotującego się rosołu. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości. Masło mocno rozgrzać na patelni, posypać mąką, mąkę zrumienić. Zalać 50 ml wody, zagotować. Wlać do zupy, kiedy ziemniaki i kalarepki będą miękkie. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    aż zatęskniłam za wiosną
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    czekam na wiosnę i już będzie zupka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    z pewnością jest bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie zupki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lekka i smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !