Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao przesiać, Wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Żółtka utrzeć z 100 g drobnego cukru. Cały czas ucierając dodawać przygotowane składniki sypkie. Gdy ciasto będzie bardzo gęste stopniowo dodawać ubitą pianę, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 35 minut.

50 ml Pysia (jabłko, banan, kiwi) podgrzać. Dodać do niego żelatynę. Dokładnie wymieszać i pozostawić, aby napęczniała. Śmietanę ubić na sztywno, dosypując pod koniec pozostały cukier. Połączyć z Pysiem oraz żelatyną. Wstawić na 5 minut do lodówki.

Przestudzony biszkopt czekoladowy przekroić na połowę. Pierwszy blat ciasta położyć na paterze. Nasączyć niewielką ilością likieru porzeczkowego. Na cieście rozsmarować połową przygotowanej masy śmietanowej. Nakryć drugim blatem ciasta, nasączyć likierem i rozsmarować pozostałą masą śmietanową. Udekorować czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i owocami czerwonej porzeczki.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    Piękny! zdjęcie tygodnia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Zgadzam się:) Piękny torcik i na pewno przepyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Niebo w gębie!
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    cudowne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !