Sposób przygotowania

ważne jest aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową,z drożdży odrobiny mąki i cukru oraz mleka zrobić rozczyn wymieszać i odstawić do wyrośnięcia,margarynę roztopić i przestudzić mleko lekko podgrzać,do miski wbić jajka dodać cukier i utrzeć na puszystą masę wsypać mąkę,cukier waniliowy,wyrośnięty rozczyn,alkohol lub ocet i powoli wyrabiać ciasto na początku mieszać kulką do ciasta powoli wlewać śmietanę następnie mleko dokładnie wymieszać i na koniec wlewać roztopiony i przestudzony tłuszcz wyrabiać ciasto ręką dopóki nie zacznie się odklejać od ręki posypać ciasto mąką przykryć ściereczką lub pieluchą i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce,jak podwoi swą objętość to robić z tegoż ciasta pączki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !