Sposób przygotowania

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki octu

Białka ubić z cukrem. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia,
roztrzepać widelcem i pozostawić na chwilę.Później do białek dodać
żółtka i mąkę. Wymieszać i piec.

Masa:
250g kwaśnej śmietany
3 galaretki

2 galaretki rozpuścić w 0,5l wody. Gdy zacznie gęstnieć galaretka dodać
do śmietany i miksować.
Następnie wyłożyć na biszkopt i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Następnie nałożyć gęstniejącą galaretkę na wierzch i wstawić do lodówki.

I gotowe, Smacznego :)

Można dodać owoce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !