Sposób przygotowania

Jagody jałowca wypłukane, rozdrabniamy., Przekładamy do słoja i zalewamy spirytusem. Następnie dodajemy szklankę wody i znów mieszamy. Słój szczelnie zamykamy i na tydzień odstawiamy w ciemne miejsce. Po tym czasie zagotowac cukierz ze szklanką wody i odstawić do schłodzenia. Spirytus z jałowcem przesaczamy przez sito wyłożone bibułą, łączymy z syropem i odstawiamy na 10-12 miesięcy do wytrawienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    mam zamiar wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    może być dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !